Opleiding

VjAcademy

De VjAcademy is de leukste en beste VJ-opleiding van Nederland. Start jouw VJ-carrière op de VjAcademy!

WIE BEN JIJ? 

Je hebt talent of ervaring op het gebied van video (design), graphische vormgeving of editen.

Je wilt graag VJ worden en wil graag een jaar lang alles hierover leren.

Je wil graag werken in het nachtleven, evenementen branche of de kunstscene.

ONS AANBOD:

VjAcademy is een part-time jaaropleiding tot VJ. Je kunt hem alleen volgen door geselecteerd te worden in onze talentenjacht. Ontdek de opleiding en maak kans op je finaleplaats door naar onze Open Dag te komen. De eerstvolgende is in het voorjaar van 2024 of 2025. 

Al sinds 2006 organiseren de VJ’s en producers van Veejays.com jaarlijks de uitgebreide VjAcademy introductiedag, de afgelopen keer in De Melkweg in hartje Amsterdam op zondag 4 juni 2023. Op deze dag ontdekten circa 25 enthousiaste deelnemers zelf wat VJ-en inhoudt. 

De onderdelen van de introductiedag zijn

 

Inleiding: ons vak als VJ

De oprichters van VjAcademy vertellen met woord en beeld over het vak, hoe het is om bij ons collectief te werken, en hoe de opleiding en talentenjacht werkt.

 

Van concept tot show *
We doen in recordtijd alsof we een show gaan maken, van concept tot uitvoering. Als je daarna niet verkocht bent, krijg je je geld terug!

 

Livemixing voor beginners/gevorderden *

Van de eerste beginselen: welke software gebruik je? Wat is een video-loop? Wat is een tijdlijn? Tot de creatieve keuzes: Hoe start je jouw beelden precies op het juiste moment, op de maat van de muziek? Welke effecten maken je werk nóg indrukwekkender? Ook de hardware: laptops laptops, midicontrollers, beeldmixers. En bovenal: jij mag zelf aan de knoppen zitten!

 

(3D) motion graphics*

Hoe worden de beelden eigenlijk gemaakt, gedesigned. In deze demo zie je hoe je van idee tot een compleet geanimeerd 3D model komt, en welke software we daarvoor gebruiken, zoals Cinema4D en Unreal. 

 

LED technologie

LED schermen zijn essentieel voor de grotere shows, zeker outdoor. Zie van dichtbij hoe deze schermen in elkaar zitten en leer hoe je ze aanstuurt.

 

Advanced en experimentele technieken *

Een kennismaking met interactieve en innovatieve videotechnieken. Denk aan mapping, chaser, AR/VR.

 

 

Heb je de introductiedag gevolgd en wil je meer? Dan kun je met een eigen video meedoen aan onze talentenjacht. In 2023 was dat op donderdag 15 juni in Club AIR, de VjAcademy Night. De twaalf beste inzendingen mochten  hier zelf optreden.

 

De zeven beste finalisten worden toegelaten tot onze éénjarige opleiding, de VjAcademy. Is het ook iets voor jou? Stuur ons dan een mailtje en we houden je op de hoogte. Tip: Je kan ons ook volgen op Instagram @veejays.com. 

De 7 beste finalisten krijgen  een plek aangeboden op de VjAcademy. Het doel: een creatieve en technisch volleerde video performer worden die zelfstandig als VJ optreedt en als zelfstandig artiest zijn brood goed kan verdienen.

 

Het programma

De opleiding is een combinatie van leren en werken. Vanaf september een jaar lang elke woensdag avond les in technieken. En minstens twee keer per maand mee naar een optreden. Tijdens deze optredens ben je aan het werk en word je  na een paar keer proefdraaien ook betaald.

 

Inhoud

We bieden een zo breed mogelijk lesprogramma aan: live mixen, animeren,  camerawerk,  hardware, het produceren van evenementen en de zakelijke kant van het creatieve beroep. Je mag jezelf VJ noemen als je je eigen apparatuur met je ogen dicht kunt aansluiten en bedienen. 

 

Collega’s en mentors

Je leert dit allemaal op onze studio, maar ook op locatie bij leveranciers en collega-VJ’s. Zo krijg je inzicht in wat er allemaal te koop qua technieken en technologie en hoe je die toe kunt passen om je ideeën te realiseren. Je leert ook je medestudenten door en door kennen, krijgt les van inspirerende gastdocenten en je gaat met al je medestudenten op reis! En vergeet vooral niet: veel vette optredens!

 

Vervolg

Aan het eind van de opleiding volgt een examen, een diploma en mag je je bij onze community en booking agency Veejays.com aansluiten. Dan begint je toekomst als VJ pas echt!

Je sluit je jaar VjAcademy af met een officieel eindexamenproject. Met ons diploma op zak mag je jezelf volleerd VJ noemen, gefeliciteerd! Tegen die tijd heb je zoveel ervaring en contacten dat je waarschijnlijk al flink aan het optreden bent. Je bent dan onderdeel van de VjAcademy-familie en kent al onze oud-studenten. Met hen kun je aan spannende nieuwe projecten gaan werken. Afgestudeerde VJ’s mogen zich ook aansluiten bij Veejays.com, het grootste, tofste én meest gezellige VJ-boekingsbureau van Europa. Ontdek hier onze succesvolle oud-studenten

 

Kosten/info

 • Open Dag

 • Circa €35
  • Een leuke en leerzame kennismakingsdag
  • Met de beste VJ's van NL
  • Inclusief 6 VJ-workshops en diner
 • Opleidingsjaar

 • 95per maand
  • Wekelijks les van topVJ's
  • Optreden + geld verdienen
  • Inspirerende Vj-community
 • agency

 • verdienen
  • Veejays.com: jouw boeker!
  • Lanceer je VJ-carrière
  • Samen met 30 mede-VJ's

FAQ

Waar en wanneer is de Open Dag?

De Open Dag van dit jaar is al geweest op 4 juni 2023, van 12:00 tot 20: 00. De workshops duurden tot 17:00 uur. Een volgende Open Dag zal plaatsvinden in het voorjaar van 2024 of 2025. Mocht je graag VJ willen worden neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Wat kost de Open Dag?

Circa 35 euro. Dit is inclusief

+ 6 VJ workshops van 45 minuten

+ Lunch & Diner

+ Recht om deel te nemen aan de talentenjacht, dé enige manier om op de VjAcademy te komen

Hoe werkt de talentenjacht voor de opleiding?

Als je aanwezig bent geweest op de Open Dag. Dan kun je met een eigen video meedoen aan onze talentenjacht die dit jaar op donderdag 15 juni in Club AIR, Amsterdam plaatsvindt. De twaalf beste inzendingen mogen hier zelf optreden. Durf jij de uitdaging aan? Dan mag jij misschien straks ook live 15 minuten voor publiek optreden met je eigen beelden! De zeven beste finalisten worden toegelaten tot onze éénjarige opleiding, de VjAcademy. De talentenjacht begint om 22: 00 en duurt tot ongeveer 3:00 'snachts.  Adres:  Amstelstraat 24 Amsterdam.

Wat kost de opleiding?

De opleiding kost €95 per maand (10 maanden,€950) inclusief aansluiting bij onze agency na afronden opleiding. Gespreid betalen mag (kost ongeveer 3 euro/maand extra aan incassokosten). Kies je ervoor om niet bij de agency te komen dan kost het €295 per maand (10 maanden, €2950) Hou daarnaast rekening met circa 250 euro kosten aan software, gehoorbeschermers en dergelijke. Daarnaast heb je een stevige laptop nodig. Overige apparatuur mag je van VjAcademy lenen of huren. Bovendien verdien je vanaf het najaar mogelijk al geld met je (trainings)optredens, waardoor je lesgeld kunt terugverdienen.

Hoeveel tijd kost de opleiding?

Je hebt elke week 3 uur les , op woensdagavond. Voorbereiden en thuisopdrachten kosten je ook een avond per week. Je draait gemiddeld twee keer per maand mee op een event, als training, zo’n optreden duurt gemiddeld 6 uur. Daarnaast komt natuurlijk nog de tijd voor het zelf werken aan interessante skills naar keuze en je eigen beeld-collectie

Van wanneer tot wanneer is het studiejaar?

VjAcademy start woensdag 6 september 2023 en duurt 10 maanden, dus t/m juni 2024. We zijn alleen twee weken dicht met de kerstvakantie. De colleges zijn wekelijks, elke woensdagavond van 19:00-22:00, en oefenoptredens circa 2 maal per maand, in de weekenden. Die stemmen we waar mogelijk af op je eigen agenda.  Locatie is  meestal op het hoofdkantoor van Veejays.com, Wilgenweg 18 B Amsterdam Noord.

Waar komen onze oud-studenten terecht?

Na de opleiding kan je lid worden van het grootste VJ-collectief van Nederland! Dit biedt veel voordelen voor jou.

Ontdek hier onze succesvolle oud-studenten.

Zijn er opleindingeisen vooraf?

Nee. Zelfs als je de basisschool nooit hebt afgerond ben je welkom, zolang je maar talent en de juiste atitude hebt. Iedereen maakt kans de finale te winnen en te worden toegelaten. Het helpt wel enorm als je al skills hebt in video-editen, animatie, of livemixen, al studeerde op een creatieve richting van  bijvoorbeeld een HBO of ROC. Let wel op: de lessen zijn in het Nederlands!

Wat verdien ik per optreden?

Je fee is sterk afhankelijk van je ervaring, kwaliteiten, apparatuur, duur van het optreden en type feest. Tijdens de opleiding mag je uitgaan van minimaal 200 euro per avond+nacht, zodra je zelfstandig kunt werken. Op den duur kan dit na je afstuderen oplopen tot 500 of zelfs 1000 euro.

Is er een leeftijdsgrens?

Je kan je voor de Open Dag inschrijven als je 17 jaar of ouder bent. Er is geen bovengrens.

(Jongere deelnemers (vanaf 15) zijn welkom op de open dag , maar kunnen nog niet meedoen met de VjAcademy, omdat ze niet 'snachts mogen werken. )

Wel of niet bij de agency?

Tot nu toe wilden al onze oud-studenten graag bij de agency, maar het is niet verplicht. Je kan na de opleiding ook proberen zonder onze hulp opdrachten proberen te regelen. Maar via Veejays.com gaat je loopbaan een stuk harder. Als je niet bij onze agency wil, is de opleiding wel duurder, namelijk 295 per maand. 

Heb je nog een vraag?
Vul hiernaast het contactformulier in!

   info

   Wilgenweg 18B

   Amsterdam

   020 625 1019

   Info@vjacademy.nl

   SOCIALs