VJACADEMY

… is de oudste en grootse opleiding Video Art & Performance, ofwel ‘VJ-ing’. Deze creatieve richting combineert beeldende kunsten (bewegende visuele composities) met podiumkunsten (het in interactie met andere performers zoals dansers, acteurs en musici, opvoeren van een werk voor zaalpubliek). 

 

Onze particuliere opleiding laat na strenge selectie om de 1 a 2 jaar 5 tot 7 studenten toe, vaak met een achtergrond in media, techniek of kunsten. Zij krijgen gedurende een jaar wekelijks theorieles over beeldcreatie, beeldtechniek, compositie en praktijk (meewerken aan uitvoeringen, zoals een musical, een tentoonstelling in musea of een concert). De opleiding wordt afgesloten met een eindexamenopdracht en een diploma. VjAcademy bestaat sinds 2006 en is gevestigd in Amsterdam.

OPRICHTERS:

VjAcademy Veejays.com Logo

Veejays.com

Veejays.com is het boekingskantoor voor iedereen die VjAcademy heeft doorlopen. We regelen voor elk evenement de perfecte visuals. Onze VJ’s zijn te vinden in de club, op feesten, festivals, concerten, en ook theaters, modeshows en congressen in heel Nederland en ver daarbuiten.

 

Met 30 zeer diverse artiesten is Veejays.com is het grootste en meest vernieuwende VJ-collectief van Nederland. Bij Veejays.com werken de beste upcoming live visual artiesten zij aan zij met VJ’s van wereldfaam.

Je komt ons tegen van Berlijn tot Beijing, van ADE tot Lowlands. Insane grote schermen, Tijdcodeshows, compleet met vuurwerk en lasers, VR, mixed reality, video-installatie kunst, AI powered design: you name it. Wij werken onder meer in & voor:

• Club AIR, De Melkweg, Now en Wow, Tivoli, 013

• Lowlands, Pinkpop

 TIKTAK, Vunzige Deuntjes

• Frenna, Broederliefde

 Van Gogh Museum, Nationaal Ballet
• Merken zoals L’Oréal, Nespresso, Nationale Postcode Loterij, Rabobank

Aangesloten VJ’s werken zelfstandig ook voor bijvoorbeeld Q Dance, Tomorrowland, Hardwell, Nicky Romero en nog heel veel meer!

Veejays.com is een initiatief van Sense Studios, Vision Impossible en Veemee Visuals.

 

SENSE STUDIOS

Mediabedrijf Sense Studios heeft VjAcademy opgericht in 2006. Zij wilden dit toen f nieuwe beroep naar een hoger plan tillen door meer mensen kennis laten maken met VJ’en. VjAcademy is daarmee de oudste en bekenste VJ-opleiding van Nederland. . Sense is zelf ook ontstaan als VJ-formule die begon bij Wicked Jazz Sounds in destijds club 020 in Amsterdam.

 

Daarna ging het snel: Sense veroverde de Amsterdamse Supperclub, Club More, Paradiso en de Melkweg. Onze jonge VJ’s veroveren de rest van de wereld! Sense is nu een bureau gespecialiseerd op interactieve videotechniek en gevestigd in Rotterdam.

VISION IMPOSSIBLE

De Amsterdamse VJ-formatie Vision Impossible heeft er voor gezorgd dat vette visuals niet meer weg te denken zijn uit het clubleven. Zij begonnen hun VJ-carrière in de Amsterdamse Mazzo en zijn uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende VJ-formaties. Met een rijke historie (Dance Valley, Qlimax, Sensation White) braken zij internationaal door van EDC in Vegas tot aan mega clubs in China.

 

Ze maken maken videoshows, decor- en showontwerpen, motion graphics en we VJ’en op evenementen, waaronder ook veel corporate events, zoals IBC. 

Oud VjAcademy student Michelle van Mil bleek zo’n belofte dat ze onderdeel is geworden van onze organisatie. Haar eigen bedrijf VeeMee Visuals is een getalenteerd team van gepassioneerde visuele artiesten die dag in, dag uit werken om schermen over de hele wereld te rocken. VeeMee levert visuele inhoud en live video voor festivals, muziekartiesten, bedrijfsevenementen, televisie-uitzendingen en allerlei soorten shows en installaties, zoals theater, prijsuitreikingen, modeshows, tentoonstellingen; overal waar een scherm is, echt waar!

De soorten producties waar we aan werken zijn onder meer live VJ-optredens, videobediening op podia en tv-shows, creatie van motion graphics, videoprojectiemappings, panoramische projecties, muziekvideo’s en meer. Je komt Veemee tegen bij bijvoorbeeld Miami Ultra, op tournee met Hardwell en op TV

Meer weten? Volg ons op social media!

  info

  Wilgenweg 18B

  Amsterdam

  020 625 1019

  Info@vjacademy.nl

  SOCIALs