Oud-studenten

Voorbeelden van

Succesvolle oud-studenten

VJ Flirt - Vjacademy student
Partystarter

FLeur van der spruit

Urban Expert

Timothy adér

Techno wizard

Peter ankone

Superstar VJ

Michelle van Mil

Cyber VJ

Henk Nijman

Clubby designer

Ginna Mora

Video Artist

Noortje van den eijnde

ARTY PARTY

Elcke Van Gorkum

Captain hardcore

Thomas Vreeke

Vjacademy Oud student - Art
VJ Flirt
Vjacademy Oud student VJ Flirt
Vjacademy Oud student VJ Flirt

Fleur van der spruit

VJ Flirt werkt in Amsterdam als feest-, festival en concert VJ. Haar werk is altijd kleurrijk, levendig en energiek, en waar mogelijk grappig, sexy en zoet. 3D, abstract, noem het maar op; als het maar knalt! 

Ze is een superster in het maken van footage met een bepaald thema. Of het nu een feest vol uitzinnige kids met snoepthema betreft, een regenboog-menigte op Milkshake, Of een vet optreden van DJ’s Lucas & Steve op ADE. Kortom: als een feestje écht AAN is zul je Flirt er aantreffen achter de knoppen óf op de dansvloer.

Bekijk hier de demo reel van VJ Flirt

Timothy Adér

VJ Bikkel werkt en woont in Amsterdam als ons vriendelijke full-time videomonster. Hij is zonder twijfel de nr. 1 Hip-hop VJ in Nederland. Via Veejays.com is hij resident-VJ op zowel Encore als het Urban Music Festival.

Met zijn cutting edge, snellle en energieke stijl brengt hij zijn coole esthetiek naar de LED-schermen in zijn scene. En dan hebben we het alleen nog maar over zijn nachtprogramma! Als het zonnetje schijnt, schiet en monteert hij slicke aftermovies, videoclips en commercials voor grote merken.

Bekijk hier de demo reel van VJ Bikkel

Bikkel en Friends
Vjacademy Oud student VJ Bikkel
Vjacademy Oud student VJ Bikkel
ANK1
ANK1
ANK1
Vjacademy Oud student VJ Ank1
Vjacademy Oud student VJ Ank1

Peter Ankone

VJ Ank1, één van de meest toonaangevende Techno-VJ’s en een van de weinige echte LED/licht-kunstenaars in Nederland. Je kent hem misschien van REAKTOR of andere relevante techno-feesten. Wil je hem zijn volgende creatie zien ontwerpen/lassen/bouwen? Ga naar een willekeurige industriële hotspot in/rond Amsterdam en je komt ‘m vast tegen. Niet helemaal je ding? Ook Ruigoord/Solstice sloot hem in de armen, de urban scene (Encore/Urban Musical Festival) loopt met hem weg en op Amsterdam Open Air wordt hij met bloemen onthaald.

Hij staat bekend om zijn ongebruikelijke installaties zoals transparante wolken van staal, enorme houten schedels, spiegel-containers en grote plafonds van LED-tegels. De ontspanning zoekt hij als percussionist bij een kampvuurtje met zijn ban Erik Ankoné & The Gone Wrong Kings.

Bekijk hier de demo reel van VJ Ank1

Bekijk hier een aantal projecten van Ank1:

The infinity experience

Theatrale installatie Colombia 

Michelle van Mil

Veemee is de ultieme feest- en festival VJ. Met tomeloze energie reist ze de hele wereld rond om op te treden op de meest spectaculaire EDM-feesten. Daarna keert ze altijd trouw terug naar haar geliefde Tilburg, waar haar immer uitdijende creatieve crew het volgende grote spektakel voorbereidt.

Ze legt de lat steeds hoger: méér LED-schermen, hogere resolutie. Haar stijl funky grappige illustraties, dan weer overdonderend lichtspektakel verraadt haar kunstacademie-achtergrond. Haar optredens variëren van verblindende lichtshows tot stijlvolle zakelijke evenementen. Je kunt VeeMee en haar crew o.a. zien op Intents, Tomorrowland, Emporium, shows van Oliver Heldens (in samenwerking met LotteZ) en de wereldtour van DJ Ummet Ozcan. Buiten het feestcircuit deed ze optredens voor de Green Challenge en Les Mills fitness; een topfitte VJ, dus! 

Veemee is ook bestuurslid van Veejays.com en de VjAcademy stichting.

Bekijk een paar te gekke shows en blogitems van VeeMee hier:

15 jaar Intents Festival

Vlog ‘Bij VeeMee visuals langs’

Blog ‘Showtime in Wonderland’

Vjacademy Oud student - Art
Veemee
VEEMEE
Vjacademy Oud student Michelle van mil
Vjacademy Oud student Michelle van mil
Henk Nijman
Optreden Vjacademy Oud student
Henk Vjacademy Oud student - Art
Vjacademy Oud student Henque
Vjacademy Oud student Henque

Henk Nijman

VJ Henque (ook bekend al Henk Nijman, voorheen bekend als Shurly), is alles wat je van een VJ zou verwachten… en meer, misschien wel meer dan je kan handelen. Deze flamboyante roodharige bebaarde maverick vindt VJ’en bijna elk jaar opnieuw uit met zijn verlangen naar en kennis van technologie. Gave hologrammen, dat is voor hem pure basis. Alles onder een tien miljoen GHz computer beschouwt hij als een zakrekenmachine. Hij haalde letterlijk tientallen miljoenen Instagram-weergaven met zijn levendige en gedetailleerde 3D-eyecandy. Ook is hij nu specialist in het toepassen van game-eniges bij VJ’en, zoals Unreal en VR.

Het resultaat? Een toegewijde kring van fans en residenties, zoals Drum-n-base-hemel WTF en de beruchte Doornroosje underground. Recent is Henque volledig bandlid geworden als VJ van Killerhertz. Voor al deze opdrachtgevers maakt hij miniatuur meesterwerkjes, vanaf trailers en teasers, tot aan verblindende abstracte LED-aanvallen op je netvlies. Hij is een trotse iere school (terecht, denken wij!). Met deze basis verovert hij momenteel de wereld, te beginnen met Europa, waar hij regelmatignwoner in het relaxte middeleeuwse Zutphen. En hij is trots op het feit dat de VjAcademy zijn eerste en enige diploma is sinds de lag rondreist.

Bekijk hier de demo reel van Henque

Lees ook de interessante blogpost over de ‘Unreal masterclass van Henque.

Ginna Mora

VJ Synaesthesik (Ginna Mora) brengt haar betoverende Photoshop-beelden tot leven op energieke EDM-beats. Bij Synaesthesik ontmoet de stomende VJ-scene van Zuid-Amerika (Argentinië, Colombia) de laatste podiumtrends van haar huidige woonplaats Amsterdam. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om beeld en geluid te combineren, vandaar haar artiestennaam.

Haar grote liefde is techno. Zo maakte zij bijvoorbeeld de visuele identiteit van Hanna Black. Maar je moet niet gek opkijken als je haar ziet optreden op hardcore events als Masters of Hardcore en Dominator (met Mission Impossible), met spannende livebands als Goldfish of met hiphop/R&B acts op TikTak (met Veemee). Ze is zelfs te zien op de nationale TV van Mongolië als huis-Vj van The Voice of Mongolia. Haar grafische werk is doorgaans spiritueel en mystiek op een futuristische manier, wat een surrealistisch sausje vormt op podia over de hele wereld.

Bekijk hier de demo reel van Synaesthesik

Bekijk hier de projecten van Synaesthesik:

The Voice Of Mongalia live

Masterclass Micheal Pilarczyk

Ginna mora Vjacademy Oud student VJ'en
XMF
Vjacademy Oud student - Art
Ginna Mora
Ginna Mora
Noralie
Vjacademy Oud student Noralie
Vjacademy Oud student Noralie

Noortje van den Eijnde

VJ Noralie (Kunstacademie Sint Joost, Breda) maakt audiovisuele belevingen die nog uitgevonden moeten worden. In clubs, op festivals, modeshows of gewoon als autonome kunst in galeries, musea of bij klassieke concerten. Ze sluit zich graag op in haar laboratorium om te experimenteren met hologrammen, sensoren en ander technisch spul, maar feestbeest Noralie ondersteunt met haar vondsten ook menig artiest on stage. 

Zo stond ze naast urban superster Ronnie Flex op het grote podium in Ahoy, was ze op tour met Eefje de Visser en verzorgde ze de spectaculaire videoshow voor ‘Man in Nood’ van Willem in samenwerking met Toon Rooijmans. Ze was een hoofdact op GLOW; het grootste Nederlandse lichtfestival en maakt multimediale diner-ervaringen in restaurants. Haar stijl kan omschreven worden als spannend, verrassend en edgy. Qua muziek (soms zelfs als DJ!) houdt ze van soul/jazz, house, minimal, techno, wereldmuziek en experimentele muziek.

Bekijk projecten en blog/vlog-items over Noralie:

Emerce eDay

TU Delft science act

Vlog: interview met Noralie

 

Elcke Van Gorkum

Elcke van Gorkum (‘Surreal Visuals’) begon in 2011 muziek te draaien als DJ. Een aantal jaar later ontdekte ze het VJ’en. Inmiddels heeft ze zich ontwikkeld op het gebied van live mixen, experimentele visuals, 3D projecties en motion graphics. 

 

Dit heeft haar gevormd tot een persoon die een sterke liefde voor beeld en geluid heeft. Elcke is afgestudeerd aan hogeschool Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met als afstudeerrichting Art, Communication en Design.

 

Bekijk hier de demo reel van Surreal Visuals

 

Bekijk de vlog waarin Elcke stond te VJ’en bij het Bevrijdingsfestival 2019 !

Vjacademy Oud student - Art
Vjacademy Oud student surreal visuals
Vjacademy Oud student surreal visuals
Vjacademy Oud student - Art

Thomas Vreeke

Wat is het ultieme next level? Een trip naar de sterren natuurlijk! Ontdek het parallelle universum van captain Acidvideo. Zijn surrealistische en superoriginele visuals maken van elke show een supernova. Met zijn bijna oneindige energie en laser precisie maakt hij van elke seconde een visuele explosie. Vooral in hardcore, met drie beats per seconde – haast sneller dan het licht. Maar hij kan je net zo goed verleiden als resident VJ van Club AIR die mellow Urban feesten een warme en classy sfeer geeft. Als maker houdt hij zich bezig met 3D-ontwerp, filmen en componeert hij zijn eigen tracks.

 

De geheime basis van Thomas bevindt zich op planeet aarde. Om precies te zijn hi-tech Eindhoven. In ons zonnestelsel heb je hem misschien gespot op Shellshock, Harmony of Hardcore, Wish outdoor, of bij Mokum records, waar hij samenwerkt met mensen als de Party animals, DJ Gizmo en bij geweldige acts VJ’t zoals die van DJ Coone, Angerfist, Tripped, maar ook bij Broederliefde. Klaar voor de trip van je leven? Vlieg dan een rondje om de maan met Acidvideo – en hij brengt je veilig weer thuis!

 

Bekijk hier de demo reel van Acidvideo

Thomas heeft de VjAcademy Introductiedag doorlopen en is later met een wildcard bij de community gekomen.

De VjAcademy bestaat al sinds 2006: in die tijd hebben we ruim 50 VJ’s opgeleid, waarvan demeesten er hunberoep van hebben kunnen maken. Hieronder de complete lijst. We zijn trots op deze groep!

Alle jaargangen

Eric Bruyn

Julian Giesen  

Jack Julian Dijkhuijsen 

Matunda Groenedijk

Nadine Jongeling 

Pien Klabbers 

Teodor-Gabriel Pauciuc 

Dit zijn de namen van de klas van ’18. Door op de naam te klikken kun je de meest recente demo reel van de desbetreffende oud-student vinden. 

 

Bram de Bree
Eva verhoef
Elcke van Gorkum
Jeroen Joosten
Mike Tuithof

Dit zijn de namen van de klas van ’16. Door op de naam te klikken kun je de meest recente demo reel van de desbetreffende oud-student vinden. 

 

Ginna Mora
Henk Nijman
Serina Giesbers
Robin van Creij
Niels Mink

Dit zijn de namen van de klas van ’15. Door op de naam te klikken kun je de meest recente demo reel van de desbetreffende oud-student vinden. 

 

Tom Dirven
Lisa Derksen Castillo
Lise Custers
Robert Jan Even
Gijs van Sprundel

Dit zijn de namen van de klas van ’13. Door op de naam te klikken kun je de meest recente demo reel van de desbetreffende oud-student vinden. 

 

Thomas de Kruijf
Daniel van Veldhoven
Timothy Adér
Noortje van den Eijnde
Marel van den Bosch

Dit zijn de namen van de klas van ’12. Door op de naam te klikken kun je de meest recente demo reel van de desbetreffende oud-student vinden. 

 

Suzanne van Dongen
Doris Driesen
Dennis Heida
Telly Bobas
Marilene de Wit

Dit zijn de namen van de klas van ’11. Door op de naam te klikken kun je de meest recente demo reel van de desbetreffende oud-student vinden. 

Fleur van der Spruit
Ivo Mulder
Mike Faber
Bart Sep

Dit zijn de namen van de klas van ’10. Door op de naam te klikken kun je de meest recente demo reel van de desbetreffende oud-student vinden. 

Frouke ten Velden
Michelle van Mil
Peter Ankoné
Hunter Bussemaker

Dit zijn de namen van de klas van ’09. Door op de naam te klikken kun je de meest recente demo reel van de desbetreffende oud-student vinden. 

 

Dominic van Buul
Peter Goes
Susie Oosting
Emily Duurland

Dit zijn de namen van de klas van ’08. Door op de naam te klikken kun je de meest recente demo reel van de desbetreffende oud-student vinden. 

 

Jayo Pietrzak
Rene te Riele
Lars Berg
Jean-Luc Grassere
Kristel Doest
Susan Beijen
Machiel van Dijk

Dit zijn de namen van de klas van ’07. Door op de naam te klikken kun je de meest recente demo reel van de desbetreffende oud-student vinden. 

 

Martin Holzmeister 
Coen Braser
Ingebritt ter Veld
Rozemarijn Jonker

  info

  Wilgenweg 18B

  Amsterdam

  020 625 1019

  Info@vjacademy.nl

  SOCIALs